Zeytinyağlı Taze Fasulye (Çiğden)
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Çiğden) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 büyük domates
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı yemeklik tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Çiğden) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri uygunca yıkayın. Ayıklayın. Lokmalık bölün.
- Soğanları küp küp doğrayıp bir kaba alın.
- Domatesleri küp küp doğrayıp bir kaba alın.
- Bir tencerenin içine sırasıyla zeytinyağı, soğan, fasulye ve domatesleri ekleyin.
- Üzerine toz biber ve tuzu ekleyin.
- Ocağa alıp altını açın.
- İyice hışırdamaya başlayınca bir cins karıştırın.
- Suyu az gelmiş ise bu kademede şu ekleyebilirsiniz.
- Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Sebzeler özleşip yumuşayınca yemeğe hazır. Afiyet olsun ☺.
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Çiğden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






