Kabak Çiçeği Dolması
Kabak Çiçeği Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 1 demet dereotu
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) demet nane
- 20 adet kadar kabak çiçeği
Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp yarım saat ılık suda bekletin.
- Çiçekleri yıkayıp varsa dikenlerini koparın, sapı uzunsa kesin.
- İç kısmındaki tüylü kısmı yapraklara ziyan vermeden bıçağın ucu ya da kaşıkla çıkarın.
- Orta ateşte zeytinyağını ısıtıp soğanlarını kavurun.
- Baharatlarını ekleyin.
- Pirinçleri ekleyip suyu gidene kadar karıştırın.
- Sıcak suyu ek edip tencerenin kapağını kapatın, ocağı en kısığa getirip 15dk pilavı pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
- İç pilav soğuyunca çiçekleri doldurun.
- Yaprakları kapatın tencere tabanına aksi bir tabak koyun.
- Dolmaların baş kısımları tencere yüzeyine değecek halde yerleştirin ki açılmasın.
- 1 limonun suyu, limon dilimleri, 1/4 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı sıcak su ek edip 15-20dk pişirin. Servis ederken bol bol limon sıkın.
Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











