Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 1 demet dereotu
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet nane
  • 20 adet kadar kabak çiçeği

Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp yarım saat ılık suda bekletin.
  2. Çiçekleri yıkayıp varsa dikenlerini koparın, sapı uzunsa kesin.
  3. İç kısmındaki tüylü kısmı yapraklara ziyan vermeden bıçağın ucu ya da kaşıkla çıkarın.
  4. Orta ateşte zeytinyağını ısıtıp soğanlarını kavurun.
  5. Baharatlarını ekleyin.
  6. Pirinçleri ekleyip suyu gidene kadar karıştırın.
  7. Sıcak suyu ek edip tencerenin kapağını kapatın, ocağı en kısığa getirip 15dk pilavı pişirin.
  8. Ocağı kapattıktan sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
  9. İç pilav soğuyunca çiçekleri doldurun.
  10. Yaprakları kapatın tencere tabanına aksi bir tabak koyun.
  11. Dolmaların baş kısımları tencere yüzeyine değecek halde yerleştirin ki açılmasın.
  12. 1 limonun suyu, limon dilimleri, 1/4 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı sıcak su ek edip 15-20dk pişirin. Servis ederken bol bol limon sıkın.

Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Gevrekli Kurabiye
Kadife Tatlısı
Yaprak Sarma İç Malzemeleri
Tereyağında Kızarmış Enfes Tavuk Köfteleri (Kremalı Parmesanlı Makarna Eşliğinde)
Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu)
Velvet (Kadife Pasta)
Hdabla | © 2025 |