Ustasından Poğaça

Ustasından Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 20 gram maya
  • 1 kilo un

İçine;

  • Peynir yahut kaşar

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

Ustasından Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unun ortasını havuz üzere yapın ortasına tereyağını küçük küçük doğrayın.
  2. Yumurtaları koyun, şekerini ,tuzunu atıp yoğurdu katın, yoğurmaya başlayın sert bir hamur olacak sonra yumuşuyor biraz lakin yinede sert oluyor, meraklanmayın aslı o denli zati sonra mayayı katın güzelce yoğurun hamur 10 dakika dinlensin.
  3. Hamurdan 30 beze yapıp yuvarlayalım elimizin ayası ile ortasına bastıralım, içine peyniri yahut kaşar koyup kapatalım tepsiye dizelim 15 dakika tepside bekletelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürelim 180 derecede 25 dakika kadar pişirelim kızarınca alalım.
  5. Biraz soğuyunca servis edelim. İnanın üstün poğaça lar oluyor deneyin görün sizde. Afiyet olsun.

Ustasından Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Pasta
Kaçamak (Muhacir Usulü)
Tavuk Sarma
Pankek
Islak Kek
İki Renkli Damla Çikolatalı Kek
Hdabla | © 2025 |