Ustasından Poğaça
Ustasından Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 20 gram maya
- 1 kilo un
İçine;
- Peynir yahut kaşar
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Ustasından Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unun ortasını havuz üzere yapın ortasına tereyağını küçük küçük doğrayın.
- Yumurtaları koyun, şekerini ,tuzunu atıp yoğurdu katın, yoğurmaya başlayın sert bir hamur olacak sonra yumuşuyor biraz lakin yinede sert oluyor, meraklanmayın aslı o denli zati sonra mayayı katın güzelce yoğurun hamur 10 dakika dinlensin.
- Hamurdan 30 beze yapıp yuvarlayalım elimizin ayası ile ortasına bastıralım, içine peyniri yahut kaşar koyup kapatalım tepsiye dizelim 15 dakika tepside bekletelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim 180 derecede 25 dakika kadar pişirelim kızarınca alalım.
- Biraz soğuyunca servis edelim. İnanın üstün poğaça lar oluyor deneyin görün sizde. Afiyet olsun.
Ustasından Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















