Ev Yapımı Üzümlü Kek

Ev Üretimi Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Ev İmali Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri düzgünce çırptıktan sonra sıvı yağ ve yoğurt ekleyin. Yoğurdu biraz sıvılaştırın karıştırarak koyarsanız kek harcı daha hoş olur.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyin. Kabartmayı biraz unla karıştırıp harcınızın içine ekleyiniz. Son olarakta vanilya ve en son olarak bir su bardağı kuru üzüm ekleyiniz karıştırıp yağladığınız tepsiye boşaltınız üzerine susam serpiştirin.
  3. 180 c ısıtılmış fırında 20 dk olarak pişiriniz.
  4. Altını üstünü denetim ettikten sonra fırından çıkartıp soğumasını bekleyin, soğumadan keserseniz kekimiz dağılır.

Ev Üretimi Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Tavuk (Dışı Çıtır İçi Sulu)
Mini Kahvaltı
Karabuğday (Greçka) Salatası
Mantar Patates Topları (Videolu)
Mayonezli Tamagoyaki (Japon Usulü Yumurta Ruloları)
Sebzeli Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |