Nuttela Pasta

Nuttela Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için (ø 18 cm)

Pandispanya hamuru:

  • 50 gram tereyağı
  • 3 yumurta
  • 120 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 125 gram un
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao tozu

Nutella kreması:

  • 400 gram krema
  • 2 paket krema sertleştirici
  • 150 gram nutella (yumuşak)

Üzeri:

  • 75 gram nutella (yumuşak)

Çikolatalı damla:

  • 50 gram sütlü çikolata kaplaması
  • 50 gram krema

Süslemek için:

  • Biraz şekerleme ben bunlarla kullandım :
  • Kinder bueno white
  • Kinder bueno
  • Kinder country
  • Kinder riegel
  • Schockobons
  • Mikado

Nuttela Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tereyağını eritin ve yavaşça soğumaya bırakın.
  2. Kelepçeli kalıba bir kesim yağlı kağıt serin.
  3. Fırını evvelden ısıtın.
  4. Üst ve alt ısıtma: yaklaşık 180°c konveksiyonlu fırın: yaklaşık 160°c.
  5. Yumurtaları bir karıştırma kabında mikserle yüksek süratte 1 dakika köpürene kadar çırpın.
  6. Şekeri ve vanilya şekerini ekleyip 1 dakika boyunca daima karıştırın ve karışımı 2 dakika daha çırpın.
  7. Unu kabartma tozu ve kakao tozuyla karıştırın ve düşük süratte kısa bir müddet karıştırın.
  8. Tereyağını kısa bir müddet karıştırın.
  9. Hamuru kalıba yayın ve fırındaki tel ızgaranın üzerine yerleştirin. Pişirme müddeti: yaklaşık 35 dakika.
  10. Kelepçeli kalıbın kenarlarını gevşetin ve çıkarın. Pandispanyayı yağlı kağıt serili tel ızgaranın üzerine alın ve soğumaya bırakın.
  11. Kekle birlikte gelen yağlı kağıdı dikkatlice soyun. Kekin halini geri alın ve yatay olarak üç defa kesin. Alt katını pasta tabağına yerleştirin.
  12. Nutella kremasını hazırlayın: kremayı krema sertleştiriciyle sertleşene kadar çırpın.
  13. Son olarak nutella’yı ekleyip yavaşça karıştırın.
  14. Alt kata nutella kremasının üçte birini yayın ve üzerine biraz nutella serpin.
  15. Üzerine bir kat daha koyun ve yavaşça bastırın.
  16. Nutella kremasının üçte birini daha yayın ve üzerine biraz nutella serpin.
  17. Üçüncü katı üstüne koyun ve kalan nutella kremasını üzerine yayın.
  18. Kalan nutella’yı serpin ve son katla kapatın.
  19. Nutella kekini en az 2 saat buzdolabında bekletin.
  20. Çikolatalı sos hazırlayın çikolata kaplamasını süratlice bir kaseye dökün.
  21. Kremayı kaynatın, çikolata kaplamasının üzerine dökün, kısa bir müddet bekletin ve akabinde pürüzsüz olana kadar çırpın.
  22. Çikolatalı sosun soğumasını bekleyin.
  23. Çikolatalı sos karışımını kekin üzerine dökün, gerekirse bir pasta kaldırıcı yahut spatula ile yavaşça yayın ve buzdolabında donmaya bırakın.
  24. Servis etmeden evvel nutella kekini istediğiniz üzere şekerlemelerle süsleyin.

Nuttela Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması)
Sebzeli Köfte Yemegi
Karnabahar Kızartması
Unsuz Ispanaklı Börek/ Kek
Üzümlü Kek Tarifi
Şeftalili Ters Kek
Hdabla | © 2025 |