Hamburger Tarifi
Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 bardak un
Üzeri için;
- Su yada yumurta (susam)
İç harcı:
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Baharatlar
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur için unu koyup içine çukur açıp gereçleri içine koyalım yoğuralım.
- Ele yapışmaz hale gelince streçle üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın ,20 dk sonra mayalanan hamuru 6 eş modüle bölüp yuvarlayıp tepsiye dizin .
- Dizdikten sonra üzerine bi bez koyarak 15 dk tepsi mayası yapın .
- Hamurun kabarık puf puf olması için püf nokta daha sonra üzerine yumurta sarısı yada su sürüp susam grup 180 derece fırına atıp pişirin.
- Kıymaya 1 adet soğanı rendeleyin ,üzerine baharatlar ,4 kaşık galeta atıp yoğurun.
- Biraz dinlendirip köfteyi kızartın ,ekmekleri ikiye kesip sırasıyla köfte ,domates ,salatalık turşusu, isteğe bağlı ekleyip tatlandırın, yanına patates kızarttım ben deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







