Kakaolu Islak Kurabiye

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker

Şerbeti kesinlikle evvelce hazırlayıp soğutmalısınız.

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için tencerenin içine bir buçuk su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker alıp kaynatalım hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Ardından yumurtayı ve margarini bir kaban alıp karıştıralım.
  3. Diğer materyalleri (sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilya) yavaş yavaş alıp karıştıralım.
  4. En son un ile yumuşak lakin ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un atalım. 2,5 su bardağı kâfi oluyor.
  5. 170 derecede 15 dakika pişmesi kâfi çıkarttıktan sonra şerbetimizi tek tek bulayarak borcamın içine alabiliriz.
  6. İsteğinize nazaran üzerine çikolata sos dökebilir, süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun🪷.

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilek Reçeli ( Tam Ölçülü Ve Tam Kıvamında )
Alinazik
Yaz Pastası
Çatal Kurabiye
Tiramisu
Tantuni
Hdabla | © 2025 |