Bursa’nın Meşhur Süt Helvası

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 pk vanilin

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye yağımızı alalım, eridikten sonra unu ek edelim ve yaklaşık 1 dakika falan karıştırarak kısık ateşte kavuralım.
  2. Daha sonra üzerine karıştırarak sütü ve şekeri ilave edelim.
  3. Kaynamaya başlayınca vanilya ekleyip göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  4. Güveçlerimize alalım.
  5. Tepsiye su koyalım ve max ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  6. Soğuyunca servis edelim.

Not;sütümüzü kesinlikle günlük taze süt kullanalım

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Kabak Yemeği (Taze Kabağı Böyle Deneyin)
Kışlık Yeşil Fasulye Hazırlığı
Soslu Noodle
Oktay Usta’dan Mayasız Poğaça
Lebeniye Çorbası
Ağlayan Pasta
Hdabla | © 2024 |