Bursa’nın Meşhur Süt Helvası

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 pk vanilin
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye yağımızı alalım, eridikten sonra unu ek edelim ve yaklaşık 1 dakika falan karıştırarak kısık ateşte kavuralım.
- Daha sonra üzerine karıştırarak sütü ve şekeri ilave edelim.
- Kaynamaya başlayınca vanilya ekleyip göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Güveçlerimize alalım.
- Tepsiye su koyalım ve max ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Soğuyunca servis edelim.
Not;sütümüzü kesinlikle günlük taze süt kullanalım
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



