Kremalı Kaşarlı Fırında Patates

Kremalı Kaşarlı Fırında Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 5- 6 adet orta uzunluk patates
  • 1 paket (200 ml) krema( yağ % 18 yada 20 )
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 -3 yemek kaşığı yağ
  • Tuz ( göz kararı)
  • Karabiber( isteğe bağlı baharatlar çeşitlendirilebilir )
  • 200- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze kekik yahut pul biber (servis için isteğe bağlı)

Kremalı Kaşarlı Fırında Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patatesleri soyun ve ince ince dilimleyin.
  2. Tepsiyi yağlayın. Dilimlediğimiz patateslerin yarısını üst üste gelecek formda dizin.
  3. Derin bir kapta krema süt tuz ve karabiberi karıştırın.
  4. Patateslerin yarısını borcama dizin.
  5. Sosun yarısını dizdiğimiz pateteslerin üzerine güzelce yayın.
  6. Kalan patatesleri de birebir halde dizin ve kalan sosu da üstene yayın.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derce fırına patatesleri sürün ve üzeri kızarıncaya kadar ortalama 50 -60 dakka kızartın ve fırından çıkartıp rendelenmiş kaşarı güzelce serpin.
  8. Tekrar fırına verin ve üzeri nar üzere kızarıncaya kadar 200 derce 8 10 dakka da kızartın ve fırından çıkradıktan sonra 5 10 dakka dinlendirin ve servise hazır afiyet olsun 😊 😊 😊 😊.

Kremalı Kaşarlı Fırında Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Mercimekli Börek
Tavada Pırtık Böreği
Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği)
Poğaça Tarifi
Karakız Tatlısı ( Enfes Bir Tat)
Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |