Nohutlu Kavurmalı Pilav

Nohutlu Kavurmalı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı
  • Yarım su bardağı nohut
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 bardak et suyu yada sıcak su (göz kararı yapıyorum artırılabilir )
  • Tuz
  • Sıvıyağ tereyağ

Nohutlu Kavurmalı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşımızı bir tencereye alalım güzelce yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Nohutları varsa buzluktan haşlanmış kullanıyoruz yoksa haşlayalım .
  3. Pirinci de suda yeterlice yıkadıktan sonra bir tencereye yağımızı alıp pirinçleri kavuralım.
  4. Kavrulan pirinçe kuşbaşımızı ,nohutumuzu ve tuzumuzu ekleyelim.
  5. Sonra üzerine et suyunu ekleyelim kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
  6. Piştikten sonra üzerini bir bezle örtüp 10-15 dak dinlendirelim, yemeğimiz hazır afiyet olsun.

Nohutlu Kavurmalı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Börek (Videolu)
İçli Börek (Yöresel Tarif)
Yulaflı Kurabiye
Portakallı Enginar
Fırında Kuru Fasulye
Siyah Dutlu Limonata
Hdabla | © 2025 |