Nohutlu Kavurmalı Pilav
Nohutlu Kavurmalı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı
- Yarım su bardağı nohut
- 2 su bardağı pirinç
- 3,5 bardak et suyu yada sıcak su (göz kararı yapıyorum artırılabilir )
- Tuz
- Sıvıyağ tereyağ
Nohutlu Kavurmalı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşımızı bir tencereye alalım güzelce yumuşayana kadar pişirelim.
- Nohutları varsa buzluktan haşlanmış kullanıyoruz yoksa haşlayalım .
- Pirinci de suda yeterlice yıkadıktan sonra bir tencereye yağımızı alıp pirinçleri kavuralım.
- Kavrulan pirinçe kuşbaşımızı ,nohutumuzu ve tuzumuzu ekleyelim.
- Sonra üzerine et suyunu ekleyelim kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
- Piştikten sonra üzerini bir bezle örtüp 10-15 dak dinlendirelim, yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Nohutlu Kavurmalı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










