100% Tutan Nefis Kolay Pirinç Pilavı

100% Tutan Nefis Kolay Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı pirinç ( hiç farketmez ister baldo ister kırık pirinç )
  • 1 su bardağından biraz az arpa şehriye
  • 8 su bardağı soğuk su ( kesin soğuk )
  • 2 adet tavuk bulyon ( marka farketmez tavuk suyu varsa suyu o kadar eksiltin )
  • 3 çorba kaşığı margarin yada tereyağı
  • Yarım su bardağından biraz fazla sulu yağ
  • Çeyrek limon suyu
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz ( yada tadına bak ayarla )

100% Tutan Nefis Kolay Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç süzgeçte şöle bir suyun altında tutun çok değil 5 sefer döndür kâfi.
  2. Tencereye bütün yağları ve arpa şehriyeyi koy birlikte kavrulsun asla çok kavurmuyorum ben pembeleşse kâfi.
  3. Hemen süzgeçteki pirinçi koy şöle 7 yahut 8 sefer altüst et ateşin kısık olmasın.
  4. Ölçtüğünüz su hazır olsun çabucak soğuk suyu dökün karıştırın. Ve bulyonları elinle üstüne ufala limonu sıkın, şekeri, tuzu koy karıştıruın, kapat harlı ateşte kaynayınca altını kısın.
  5. İnanın 7 yahut 8 dakka sonra bak asla kaşık salma göz göz oldu ise parmağınla bak suyu çekti ise tamam kenara çek bu kadarrrr toplam 15 dakka sürmez inanın nefis olacağına garantiyim🥰.
  • Bu ölçülerle koca bir tencere pilav olur fakat ölçüleri bölerek az da yapabilirsiniz.

100% Tutan Nefis Kolay Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çipura Balığı Tarifi
Diyet Kabak Sandal
Üzüm Yaprağı Sarması
Çilekli Fit Dondurma
Resimli Doğum Günü Pastası (Videolu)
Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |