Fırın Pilavı (Ruz Muammar)

Fırın Pilavı (Ruz Muammar) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı taze süt
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı kaymak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Tatlı kaşığı ucuyla şeker

Fırın Pilavı (Ruz Muammar) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçleri nişastası büsbütün temizlenene kadar güzelce yıkayıp suyunu büsbütün süzüyoruz.
  2. Pirinçler asla suda bekletilmeyecek yalnızca güzelce yıkanıp süzülecek.
  3. Diğer tarafta erittiğimiz tereyağının bir kısmını borcama alıp, üzerine süzülmüş olan pirinçleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Pirinçlerin her bir adedinin tereyağına doyduğuna emin oluyoruz.
  5. Normalde pirinç pilavına koyduğunuz ölçünün birebiri kadar tuz, tatlı kaşığı ucuyla şeker ilave edip pirinçi tekrar karıştırıyoruz.
  6. Üzerine her bir bardak pirinçe iki bardak süt ek ediyoruz ve düzgünce karıştırıyoruz.
  7. Sütün oda sıcaklığında olması tercih edilir, sıcak süt kullanmayınız.
  8. Kasede karıştırdığımız yoğurdu borcama kaşık kaşık dağıtıyoruz, olabildiğince her köşeye yoğurdu dağıtmaya çalışıyoruz, en son kaymağıda biraz çatalla karıştırıp aymı formda her yere eşit formda dağıtıyoruz.
  9. Üzerini kapatım 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. 1 saat sonrasında fırını üst ve alttan açıp denetimli formda suyunu büsbütün çekip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Servis önerisi: fırında patatesli tavuk yahut patatesli et yemekleriyle birlikte servis edebilirsiniz.

Fırın Pilavı (Ruz Muammar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çocukların Bayılacağı Krep
Çörekotlu Kurabiye
Pratik Glutensiz Waffle Tarifi
Kabak Kavurması
Klasik Kahvaltı
Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |