Kakaolu Fındıklı Yaban Mersinli Böğürtlenli Islak Kek
Kakaolu Fındıklı Yaban Mersinli Böğürtlenli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta oda ısısında
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kakao (25gr) elenerek kullanılacak
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un elenerek kullanılacak
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 su bardağı yaban mersini
- 1 su bardağı böğürtlen yahut ahududu
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Kakaolu Fındıklı Yaban Mersinli Böğürtlenli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpıcının yüksek ayarıyla 5 dakika çırpalım.
- Fındık ve meyveler hariç öteki materyalleri katalım ve çırpıcının düşük ayarıyla 2 dakika daha çırpalım.
- En son fındık, yaban mersini ve böğürtleni ekleyerek spatula ile kibarca karıştıralım.
- Kek kalıbını ayçiçek yağı ile yağlayalım ve karışımı kalıba dökelim üç dört sefer tezgaha kalıbı yavaşça vuralım kabarcıkları çıksın.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fansız fırında ağzını açmadan 40 dakika pişir.
- Kek pişerken sos gereçlerini ocakta şöyle bir karıştır.
- Keki fırından çıkarınca biraz ılısın ve aykırı çevir sonra üzerine sosu dök sosda çok sıcak olmayacak.
- Dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz afiyet şifa olsun 🌺😊.
Kakaolu Fındıklı Yaban Mersinli Böğürtlenli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















