Kakaolu Fındıklı Yaban Mersinli Böğürtlenli Islak Kek

Kakaolu Fındıklı Yaban Mersinli Böğürtlenli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta oda ısısında
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kakao (25gr) elenerek kullanılacak
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un elenerek kullanılacak
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 1 su bardağı böğürtlen yahut ahududu

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kakaolu Fındıklı Yaban Mersinli Böğürtlenli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpıcının yüksek ayarıyla 5 dakika çırpalım.
  2. Fındık ve meyveler hariç öteki materyalleri katalım ve çırpıcının düşük ayarıyla 2 dakika daha çırpalım.
  3. En son fındık, yaban mersini ve böğürtleni ekleyerek spatula ile kibarca karıştıralım.
  4. Kek kalıbını ayçiçek yağı ile yağlayalım ve karışımı kalıba dökelim üç dört sefer tezgaha kalıbı yavaşça vuralım kabarcıkları çıksın.
  5. 180 derece evvelden ısıtılmış fansız fırında ağzını açmadan 40 dakika pişir.
  6. Kek pişerken sos gereçlerini ocakta şöyle bir karıştır.
  7. Keki fırından çıkarınca biraz ılısın ve aykırı çevir sonra üzerine sosu dök sosda çok sıcak olmayacak.
  8. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz afiyet şifa olsun 🌺😊.

Kakaolu Fındıklı Yaban Mersinli Böğürtlenli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Gül Böreği
Doyurucu Diyet Akşam Öğünü İçin Salata
Fırında Patates Ve But
Nutellalı Turta
İrmik Kesmesi
Cep Poğaça
Hdabla | © 2025 |