Gıda Boyasız Parlak Ayva Tatlısı

Gıda Boyasız Parlak Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet ayva
  • 250 ml toz şeker (1 su bardağı)
  • Ayvaların üzerini geçmeyecek kadar su
  • Bir tutam hibiskus
  • Ayva çekirdekleri
  • Karanfil
  • Limonlu su (ayvaların kararmaması için)

Üzeri için;

  • Kaymak
  • Fıstık tozu

Gıda Boyasız Parlak Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaların kabuklarını soyuyoruz.
  2. Kabuklarını soyduğumuz ayvaları kararmaması için limonlu suya atıyoruz.
  3. Kabukları geniş bir tencereye yayıyoruz.
  4. Üzerlerine hibiskus ekliyoruz.
  5. Ayvaların orta kısımlarını çay kaşığı yardımıyla oyuyoruz.
  6. Çıkardığımız çekirdekleri tencereye dizdiğimiz ayvaların üstüne atıyoruz.
  7. Karanfilleride ekliyoruz.
  8. Ayvaların üzerine şeker döküyoruz.
  9. Kenarından suyunu ekleyip kapağı kapalı formda orta ateşte yarım saat kaynatıyoruz.
  10. Daha sonra en kısık ateşte ayvalar dağılmadan yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  11. Pişen ayvaları kenara alıyoruz.
  12. Kalan şerbeti bir 5 dk daha kaynatıp ağırlaşmasını sağlıyoruz.
  13. Yoğunlaşan şerbeti ayvaların üzerinden gezdiriyoruz.
  14. Kaymak ve fıstık tozu eşliğinde servis edebiliriz. Afiyet olsun ❤️.

Gıda Boyasız Parlak Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye
Ali Nazik
Biber Borani
Bebek Keki
Patates Mantısı
Coco Star Pasta (Koko Star)
Hdabla | © 2024 |