Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar

Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Malzemeler

  • 400/500 gram mantar
  • 7/8 adet çeri domates

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarm çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Çok az karabiber
  • 2/3 ye ek kaşığı zeytin yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Üzeri için;

  • Kaşar peynir

Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları soyup saplarını keselim.
  2. Bir kaba sos gereçlerini alıp karıştıralım, üzerine mantarları atıp güzelce harmanlayalım.
  3. Güveç kabına döküp üzerine çeri domatesleri dizelim.
  4. 180 derece fırında yarım saat pişirelim.
  5. En son üzerine kaşar serpip kaşarlar erinceye kadar fırında tutalım.

Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Güveç
Ev Yapımı Domates Sosu (Konserve)
Çilekli Magnolia
Karamelize Havuç
Pırasalı Gül Böreği
Izgara Tadında Tavuk Yanında Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |