Milföy Böreği

Milföy Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 20 adet milföy hamuru
  • 5-6 adet haşlanmış patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 kaşık lor peyniri
  • Göz kararı süzme peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

Milföy Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış patatesleri doğrayıp, bir kaba alın. Tuz, kırmızı biber, kimyon, köri, karabiber ve sıvı yağ ekleyip yoğurun.
  2. Peynirli iç için; lor ve süzme peyniri ezerek karıştırın. İsteğe bağlı olarak maydanoz ekleyin.
  3. Milföy hamurlarını ikiye kesin. Bir kenarına iç harç koyup kapatın ve açılmaması için kenarlarını çatal ile bastırın.
  4. Hazırlanan hamurları tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 160 °c fırında 20–25 dakika pişirin.

Milföy Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lebeniye Çorbası
Evde Kolay Hamburger
Anne Tarifi Çilek Reçeli
Zeytinyağlı Kereviz
Banana Bread
Tırtıl Kurabiye
Hdabla | © 2025 |