Ton Balıklı Mozzarellalı Pizza
Ton Balıklı Mozzarellalı Pizza Tanımı İçin Malzemeler
2 orta uzunluk pizza için:
Hamur için:
- 1 paket kuru maya (7 g)
- 5 g şeker
- 280 ml su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 450-500 g un
- 5 gram tuz
- 2 fiske karabiber
Üzeri için sos için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Fesleğen
- Kekik
- İsteğe nazaran sarımsak
Üst materyal; (isteğe göre)
- Mozzarella yahut kaşar
- Ton balığı
- Mısır vs
Ton Balıklı Mozzarellalı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 paket kuru maya (7g) 5g şeker 280 ml su karıştır ve 10 dakika beklet.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ 450 – 500g un 5 gram tuz 2 fiske karabiber ekle ve hamuru yarım saat dinlendir.
- Beklerken üst sosu ve materyalleri hazırla.
- Hamuru eline aç ve materyalleri ekle.
- En yüksek ısıda, kenarları kahverengi olana kadar pişir. Bu materyaller ile 16 ince dilim çıkar.
Ton Balıklı Mozzarellalı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






