Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 pk vanilya

Kaynayınca;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Soğuyunca:

  • Yarım paket kremşanti

Kadayıf için;

  • 200 gram kadayıf
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık şeker

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıf tavaya alıp şeker ve tereyağ ile çıtır olana kadar kavrulur.
  2. Soğuyunca ceviz modülleri atabilirsiniz.
  3. Muhallebi için;Tüm gereçleri yeterlice kaynayana kadar karıştırıp kaynadıktan sonra tereyağ ek ediyoruz.
  4. Muhallebi soğuduktan sonra yarım paket krem şantiyle pürüzsüz olacak biçimde çırpıyoruz.
  5. Borcamın tabanına kadayıfın yarısını üstüne muhallebi ve servis esnasında da kadayıfın başka yarısını ekliyoruz. Üstü çıtır olsun diye. Afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık
Tavada Leziz Kalamar
Serinletici Karpuz Smoothie
Kumlu Pasta
Soğan Dolması
Hurmalı Muzlu Gece Maması
Hdabla | © 2024 |