Un Kurabiyesi
Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında, margarinde olabilir)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3-3,5 su bardağı un (elenmiş)
- 1 adet vanilin (isteye bağlı)
Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba alalım.
- Tereyağı ve pudra şekerini mikser yahut el ile güzelce, krema kıvamına gelene kadar çırp / karıştır.
- Unu ve varsa vanilini eleyerek yavaş yavaş ekle. Ele yapışmayan, çok yumuşak, form verilebilir bir hamur elde et.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp ister klasik yuvarlak, ister çatalla hafif bastırarak desen ver, istersen de rulo yapıp verev kes.
- Önceden ısıtılmış 170°c (alt–üst ayar, fanlı fırında 160°c) fırında, yaklaşık 15–20 dakika kadar pişir.
- Fırından çıkarınca kurabiyeleri tepsi üzerinde soğut (sıcak sıcak oynarsan dağılır) Üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpebilirsin.
Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








