Tavuklu Pıde
Tavuklu Pıde Tanımı İçin Malzemeler
- Hamuru için; ( su bardağım 200 ml)
- 1 su bardağı ılık süt
- 0,5 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4 su bardağı un
İç harcı için;
- 500 gram tavuk göğsü (2 adet)
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil sivribiber
- 1 küçük kapya biber
- 1 adet domates
- 0,5 yemek kaşığı domates salçası
- 0,5 yemek kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı su
- 0,5 çay bardağı sıvıyağ ( 65 – 70 ml )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- Karabiber
- 0,5 tatlı kaşığı kekik
- 0,5 – 1 tatlı kaşığı pulbiber (acı sevenler arttırabilir)
Her bir pidenin içerine;
- 1 yemek kaşığı su
- ️Rendelenmiş kaşar peyniri
️️Her bir pidenin üzerine;
- 2 tatlı kaşığı tereyağ️️
Kenarlarına sürmek için;
- 1 tüm yumurta ( çırpılmış)
Tavuklu Pıde Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru; öncelikle yoğurma kabına, ılık sütü, ılık suyu, kuru mayayı ve şekeri güzelce karıştırın. 3 dakika bekleyin. Zeytinyağı, tuzu ve unuda ekleyip yoğurun. Üzeri kapalı 1 saat mayalandırın.
- Sonra hafif unlanmış tezgaha 4 eşit beze yapıp, üzeri kapalı tekrar 15 dakika dinlendirin.
- İç harcı; tavukları uzunlamasına kesin ve küçük küçük doğrayın. Öteki malzemeleride küçük küçük doğrayın (domatesin kabuğunu soyarak doğrayın). Baharatları, sıvı yağını, suyu ve salçalarıda ekleyip, yeterlice karıştırın.
- Tezgahı hafif unlayın ve bezeyi elinizle açın. İkinci bezeyide açın. Yağlı kağıtlı tepsiye koyun. Tam kenarına yumurta sürün. Uçlarını bastırarak kapatın. İçlerine 1 yemek kaşığı su sürün. Evvelce ısıtılmış 250 derece fırında 5 dak. Pişirin.
- Önce rendelenmiş kaşar peyniri serpin sonra tavuk harcından ekleyin (4 pideye eşit şekilde) Her bir pidenin üzerine 2 tatlı kaşığı tereyağını küçük modüller halinde ekleyin. Pidelerin kenarına yumurta sürün.
- Önceden ısıtılmış 220 derece ➡️fanlı ayarda 18-20 dakika pişirin. Fırından çıkan pidelerin kenarına tereyağ sürün. Afiyet olsun🤍
Tavuklu Pıde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










