Tombik Lahana Sarması
Tombik Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- Lahana
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 ufak uzunluk soğan
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Tombik Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahanayı yapraklarından ayırın, suya koyun biraz yumuşasın (çok yumuşarsa dağılır)
- Soğanı rendeleyin pirinçleri ve baharatları karıştırın.
- Lahana yaprağını koyun üzerine 1yemek kaşığı pirinç koyun ve bohça formunda kapatın.
- Tencereye dizin 1kaba sıcak su koyun, 1 çay kaşığı salça ekleyin.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı koyun lahana dolmasının üzerinde gezdirin ve kısık ateşte pişirin.
- Açılır dolmalar diyorsanız bir pasta tabağı koyun.
Afiyet olsun 😊 👍 😋
Tombik Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






