Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 7-7,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yumurta, tuz, şeker, sirke alıp karıştıralım.
  2. Üzerine unumuzu denetimli halde ekleyelim. (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor).
  3. Hamurunuzu toparlayıp tezgahta rulo yapıp ya merdaneyle ya da elimizle bastırarak düzleştirelim.
  4. Ardından bıçak yardımıyla istediğimiz biçimleri vererek eşit büyüklükte keselim.
  5. Hazır olan kurabiyelerimiz yağlanmış tepsiye (ya da pişirme kağıdıyla) dizelim.
  6. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını müddetli ve isteğe bağlı çörek otu, susam ekleyelim.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece 20dk pişirelim.
  8. Pişen kurabiyelerimizi fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirip servis edelim.

Not:İsterseniz buzdolabı poşetine dizip buzluğa atabilirsiniz. Çıkarınca oda sıcaklığına geldiğinde tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Böreği ( Gül Böreği)
Biberli Acılı Ekmek
Ton Balıklı Salata
İncirli Atom Kurabiye
Sahur İçin Mayalı (Bazlama)
Tavuk Tantuni
Hdabla | © 2025 |