Labneli Köz Biber Mezesi
Labneli Köz Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük kapya biber
- 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz (ben iri bıraktım dilerseniz çok ince kıyabilir ya da blenderdan geçirebilirsiniz.
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 silme çay kaşığı tuz
Üzerine;
- Zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ben eklemedim)
Labneli Köz Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce biberler közleyip kabuklarını temizliyoruz.
- Yoğurt, labne, tuz, maydanoz ve rende sarımsağı bir kaba ekliyoruz.
- Üzerine doğradığımız kapya biberleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Servis tabağına alıp, üzerine zeytinyağı gezdirip, servis ediyoruz.
Labneli Köz Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











