Yağ Çekmeyen Pişi

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağıda olabilir)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Kızartmak için çokça ayçiçek yağı

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un haricindeki bütün materyalleri derin bir kaba alıp karıştıralım sonrasında unumuzu denetimli bir halde eklemeye başlayıp yoğuralım yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. Sonrasında ufak ufak bezelere ayıralım oklava yahut merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım, çay bardağı yardımıyla minik yuvarlak haller verelim.
  3. Açma ve biçim verme süreci bittikten sonra tenceremize çokça sıvı yağı koyup, güzelce kızınca yağımız hamurları içine nazikçe bırakalım önü ve ardı kızarınca alalım sıcak sıcak servis yapmanızı öneririm yapacaklara afiyet olsun 🤩.

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Hamur 2 Kek
Hazır Yufkadan Nefis Kabaran Çıtır Çıtır Kıvrımlı Tepsi Böreği
Çikolatalı Enfes Kurabiye
Atom (Acı Sevenler Buraya)
Çiğ Börek
Muzlu Cheesecake
Hdabla | © 2025 |