Şekilli Meyveler (Kirpi Ve Yunuslar)
Şekilli Meyveler (Kirpi Ve Yunuslar) Tanımı İçin Malzemeler
Kirpi için;
- 1 adet büyük uzunluk armut
- 1 adet siyah üzüm
- Yeşil üzüm
- Gözler için karanfil
- Kürdan
Yunuslar için;
- 2 adet muz
- Yeşil ve siyah üzümler
- Gözler için karanfil
Şekilli Meyveler (Kirpi Ve Yunuslar) Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet orta uzunluk armut soyulur üzerine kürdanla üzümler tek tek batırılır. Armudun sap kısmına siyah üzüm kırık kürdanla batırılıp burun elde edilir. Burnun iki tarafına karanfil yerleştirilir. Kirpimiz hazır. Armut ve üzüm sevmeyen çocuklarımıza afiyet olsun. 👌🤗
- 2 adet muz bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölünür. Sap kısmına çentik atılarak yunusun ağız kısmı yapılır. Oraya üzüm yerleştirilir. İki tarafa karanfil batırılır. Muzun alt kısmına küçük bir kase konulur. İçi üzümle doldurulur. Yunuslarımız çocuklarımız için hazır. Afiyetler olsun👌🤗.
Şekilli Meyveler (Kirpi Ve Yunuslar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







