Portakallı Bezelye Yemeği
Portakallı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet mor soğan (beyazda olur tazede olur)
- 1 rende sarımsak
- 1 adet portakal suyu
- Azda su
- 1 kilo araka yada bezelye (ayıklanmamış kilo)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam dere otu
- 4 çorba kaşığı zeytinyağ (ayçiçek de olur)
Portakallı Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mor soğanı kıy yemeklik rende sarımsak yağda kavur.
- Ayıklanmış yıkanmış bezelyeyi at.
- Tuz ve portakal suyunu ve birazda su ekle harlı ateşte kaynayınca kıs 15 dakika bittiiii afiyet bal şeker olsunnnnn ;).
Portakallı Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















