Pancar Erişte Veya Kesme Hamur
Pancar Erişte Yahut Kesme Hamur Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram haşlanmış ve soyulmuş pancar
- 1200 gram un (300 gram un kıvama nazaran yavaş yavaş eklenebilir)
- 4 adet yumurta
- Tuz
Pancar Erişte Yahut Kesme Hamur Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış blenderdan geçirelim. Püre kıvamına gelmeli.
- Hamurun üzerine 1 yemek kaşığı tuz atıp karıştırın. Hamurun ortasına yumurtaları kıralım. Güzelce yoğuralım kıvamı ele yapışmayacak sert bir hamur olmadıysa un ekleyerek kıvam aldıralım.
- Yoğurduktan sonra 30 dakika streçleyip, hamuru dinlendirelim.
- Hamurları bezelere ayırıp ince olacak biçimde açalım. İki tarafını da unlayarak açalım.
- İster erişte ister kare hamur olarak kesip yemeklik ve çorbalık olarak serip, hamuru kurutmaya bırakalım.
- Cam kavanozlarda saklayıp dilediğiniz vakit kullanabilirsiniz.
Pancar Erişte Yahut Kesme Hamur Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













