Limonlu Kurabiye
Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri üç dakika boyunca çırpıyoruz akabinde sıvı gereçleri ekliyoruz ve daha sonra limon kabuğunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Daha sonra unu ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz.
- Hamuru derin dondurucuya koyuyoruz ve 30 dakika boyunca dinlendiriyoruz.
- Dondurucudan aldığımız hamura form vermeye başlıyoruz. Elimizle ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak evvel şekere daha sonra pudra şekerine bandırıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
- 170 derecede alt üst ayarda 15 dakika pişiriyoruz.
Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















