Çıtır Çıtır Patates Topları
Çıtır Çıtır Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk patates
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
- 2 adet yumurta ( sarısı içine beyazı bulamak için)
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı galeta unu
İçi için;
- 200 gram küp küp doğranmış kaşar peynir
Kızartmak için;
- Ayçiçek yağı
Çıtır Çıtır Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi soyup, küp küp doğrayıp haşlıyoruz.
- Haşlanmış patateslerimizi soğuk sudan geçirip, güzelce eziyoruz.
- Mısır unu, nişasta, tuz, karabiberini ekleyip yoğuruyoruz, püre kıvamında olacak içerisinde canlı patates kesimi kalmaması lazım artık ılıklaşmış olan patatesimize yumurta sarılarını ekleyip, uygunca yoğuruyoruz ele yapışmayan bir kıvamda olması lazım şayet ele yapışır durumda olurda nişasta yahut mısır ununu artıra bilirsiniz.
- Cevizden biraz büyük modüller koparıp elimizde açıyoruz (görsel ekledim) ortasına küp kestiğimiz kaşar peynirini ekliyoruz ve elimizle güzelce yuvarlıyoruz.
- Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp, uygunca kızdırdığımız yağa atıyoruz birinci 30 saniye hiç dokunmayalım.
- Sonrasında havalandırarak karıştıra karıştıra kızartalım ki kaşar peynir dışarıya çıkmasın tüm materyal bitene kadar birebir süreci tekrar ediyoruz. Kolay ve bir o kadar lezzetli tanım deneyeceklere kolay gelsin. 🙂 yapanlar benimle de paylaşırsa çok sevinirim. Afiyet olsun 💐
Çıtır Çıtır Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















