Tuzlu Rulo Pasta

Tuzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan (isteğe bağlı)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İçi için;

  • 100 gram labne
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Dereotu
  • Sarımsak (isteğe bağlı)

Tuzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak ve patatesleri rendeledim. Üstüne 3 yumurta kırdım güzelce karıştırdım üstüne tuzu kabartma tozunu ekledim karıştırmaya devam ettim.
  2. Yoğurdu sıvıyağı ekledim karıştırdım ununu ekledim kek kıvamı alınca yağlı kağıt serilmiş tepsiye yaydım harcı 200 derece ısınmış fırında 25 dk pişirdim ben üstü, altı kızarınca aldım.
  3. Yağlı kağıt ile birinci sıcağı çıkınca rulo formunda mücver kısmını sardım. Soğumaya bıraktım o sırada iç harcını hazırladım.
  4. Labne yoğurt ve doğranmış dereotunu bir kapta karıştırdım. Soğuyan mücver kısmının içine harcı ince katman biçiminde sürdüm ve rulo biçiminde sardım.
  5. Üstüne kalan yoğurtlu harcı süslemek için kullandım ve tadı inanılmaz hoş oldu.

Tuzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Armutlu, Küflü Peynirli, Cevizli Nefis Salata
İbiza Tatlısı
Mozaik Pasta
Kebap Tarifi
Taze Barbunya Pilaki
Beyti Kebabı
Hdabla | © 2025 |