Evyapımı Kakaolu Puding

Evyapımı Kakaolu Puding Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır tepeleme)
  • 3,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Evyapımı Kakaolu Puding Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve kakaoyu koy ocağın altını açma.
  2. Bir el çırpıcısı yahut tel çırpıcı kullanarak, topak kalmayana kadar tüm materyalleri güzelce çırp. Bu evre çok değerli, topak kalırsa pudingin pürüzsüz olmaz.
  3. Tencereyi orta ateşe al. Karışımı daima karıştırarak pişirmeye başla. Tencerenin tabanına yapışmaması için daima karıştırman kural.
  4. Karışım kaynamaya başlayıp yoğunlaşınca ve üzeri göz göz olunca ocaktan al. Yaklaşık 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edebilirsin, bu kıvamını güzelleştirir.
  5. Ocaktan aldığın sıcak pudinge vanilyayı ekle ve karıştır.
  6. Hazırladığın sıcak pudingi servis kaselerine paylaştır.
  7. Kaselerdeki pudingleri oda sıcaklığına gelene kadar beklet. Daha sonra buzdolabına kaldırıp 2 3 saat soğut. Soğudukça kıvamı oturacak ve lezzeti daha da güzelleşecektir.
  8. Soğuk pudingini dilediğin üzere süsleyerek servis edebilirsin. Ben hindistan cevizi ve pasta süsü kullandım isteyen meyve fındık ceviz kırığı da kullanılabilir. Afiyet olsun! işte bu kadar kolay! Konut üretimi pudinginin tadı çok daha farklı ve hoş olacak. 😊😊😊😊😊

Evyapımı Kakaolu Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glütensiz Dere Otlu Poğaça
Karpuzlu Soda (Videolu)
Hatay Usulü Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek)
Mini Bazlama
Çikolatalı Parçalı Kek
Bisküvi Ve Hazır Kekten Spoonful
Hdabla | © 2025 |