Mayasız Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tarifi
Mayasız Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Mayasız Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurunu hazırlamak için un hariç öteki materyalleri yoğurma kabına alıp, güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından azar azar kontörlü halde un ekleyerek yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
- Hamuru tezgaha alıp güzelce yoğuruyoruz. Ne kadar yoğurursanız o kadar hoş olur.
- Sonra tezgahı güzelce unlayıp hamurumuzu tezgaha alıyoruz ve merdane ile ince halde açıyoruz.
- Yuvarlak geniş bir kase ile yahut varsa kesme aparatınızla yuvarlak biçimde kesiyoruz. Hamur bitene kadar bu biçimde yapıyoruz.
- Kızgın yağımıza kestiğimiz pişi hamurlarını alıp orta ateşte altı üstü nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişilerimizi servis kabağına alıp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsunnn. 🙂
Mayasız Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






