Mayasız Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tarifi

Mayasız Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Mayasız Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurunu hazırlamak için un hariç öteki materyalleri yoğurma kabına alıp, güzelce karıştırıyoruz.
  2. Ardından azar azar kontörlü halde un ekleyerek yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
  3. Hamuru tezgaha alıp güzelce yoğuruyoruz. Ne kadar yoğurursanız o kadar hoş olur.
  4. Sonra tezgahı güzelce unlayıp hamurumuzu tezgaha alıyoruz ve merdane ile ince halde açıyoruz.
  5. Yuvarlak geniş bir kase ile yahut varsa kesme aparatınızla yuvarlak biçimde kesiyoruz. Hamur bitene kadar bu biçimde yapıyoruz.
  6. Kızgın yağımıza kestiğimiz pişi hamurlarını alıp orta ateşte altı üstü nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Pişilerimizi servis kabağına alıp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsunnn. 🙂

Mayasız Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bazlama
Biber Turşusu Kavurması
Şehriyeli Pilav
Patatesli Ispanak Graten
Kolay Tiramisu
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |