Bol Peynirli Yalancı Su Böreği

Bol Peynirli Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Börek için:

  • 4 adet yufka
  • 200 gram beyaz peynir
  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu için:

  • 3 adet yumurta
  • 280 ml süt
  • 180 ml sıvı yağ
  • 200 ml maden suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Bol Peynirli Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri derin bir kaseye alıp çırpma teliyle güzelce çırpın.
  2. Yufkaları rulo formunda sarıp, 2 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.
  3. Kesilen yufkaların yarısını yağladığınız bir borcama serin.
  4. Hazırladığınız sosun yarısını yufkaların üzerine dökün.
  5. Beyaz peyniri ve rendelenmiş kaşarı yufkaların üzerine eşit halde serpin.
  6. Kalan yufka şeritlerini peynirin üzerine yayıp kalan sosu dökün.
  7. Hazırladığınız böreği 40 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  8. Önceden ısıtılmış 220 °c fırında, denetimli halde, yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun! 🧀😊.

Bol Peynirli Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır El Açması Arnavut Böreği
Mide Şişirmeyen Menü Tabağı
Patatesli Mercimek Köftesi
Muhteşem Kabaran Focaccia Ekmeği
3 Malzemeli Tahin Helvası
Biber Turşusu
Hdabla | © 2025 |