Peynirli Salatalık Mezesi

Peynirli Salatalık Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet salatalık
  • 100 gram ezene peynir
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri yahut krem peynir
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz yahut dereotu
  • 1 yemek kaşığı ceviz ( isteğe nazaran )

Peynirli Salatalık Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak maydanozları ince ince doğrayınız kapya biberide küçük küçük katıyız sonra sarımsağı eziniz uygun bir kabin içine peyniri, labneyi, kabya biberi, sarımsağı, cevizi maydanozları ek edip, güzelce karıştırınız.
  2. Salatalıkları soyma aparatı ile ince ince dilimleyiniz dilimlemiş olduğunuz salatalıkların uç kısmına hazırlamış olduğunuz harçtan koyup rulo formunda sarınız, hepsine birebir süreci yapınız.
  3. Ben üzerlerine fesleğen, pulbiber ve serptim ve zeytinyağı ile süsledim. Siz dilediğiniz formda süsleyiniz. Servis yapınız.

Peynirli Salatalık Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma Tarifi
Sebzeli Pirinç Tavası
Yalancı Köstebek Pasta
Tel Tel Açılan Kaşarlı Poğaça
Cocopops Tiramisu
Erzurum Yöresine Ait Tatar Böreği
Hdabla | © 2025 |