Tavuk Salata
Tavuk Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet haşlanmış tavuk göğüs (1 bütün parça)
- 4 adet ince kıyılmış taze soğan
- 2 diş ezilmiş sarmısak
- 1 orta uzunluk domates
- 1 çarliston biber yada 4 kıl biber
- 2 küçük kornişon turşu
- 1 demet dereotu
- 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 5-6 adet zeytin
- Tuz
Tavuk Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsümüzü haşlıyoruz. Bir bütün tavuk göğsü olarak bilhassa ölçü verdim bazen tavuk göğüslerini yarım yarım paketliyorlar. O denli olursa 2 yarım göğüs haşlanacak.
- Haşlarken havuç, kereviz sapı, soğan, sarımsak, tane karabiber, az tuz vs ekleyebilirsiniz daha lezzetli oluyor. Haşlama suyunu süzüp çorba yada pilava için kullanabilirsiniz.
- Haşlanmış tavuk göğsünü küp halinde doğruyoruz, didikleyebilirsinizde, salatayı karıştırırken zati biraz didikleniyor sorun değil.
- Buna ince kıyılmış taze soğan, ezilmiş sarımsak, küp doğranmış domates, ince kıyım biber, turşu, dereotu ve mısır eklenip karıştırılır. Dereotu küçük demet ise 1 büyük demetse yarım kullanın.
- Son olarak zeytinyağı ve limon eklenir, karıştırılır, zeytin ile süslenip, buzdolabında bekletilir. Ben doğranmış yeşil zeytin kullandım.
- Bu salatada tavuk ve zerzevat gereci hariç zeytinyağı, limon suyu ve tuzu damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Tavuk Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







