Yaprak Kurabiye

Yaprak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( buğday ya da mısır farketmez)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (hamur ikiye ayrılıp kakao eklenen kesime eklenecek)

Üzeri için;

  • Toz şeker

Yaprak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçleri uygun bir kapta yoğurun ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamuru iki modüle ayırıp modüllerden birine kakao ve yağı ekleyip kakao karışana kadar tekrar yoğuralım.
  3. Bilye kadar bir sade hamurdan bir kakaolu hamurdan alıp yuvarlayalım.
  4. İkisini elimizin içinde ileri geri yaparak hafif uzun silindir yapalım ve birleştirelim uçlarını sivrileştirelim.
  5. Bir bıçak yardımıyla kesikler atarak yaprak damar deseni verelim.
  6. Desen verdiğimiz kurabiyelerimizi toz şekere batıralım.
  7. Yağlı kağıt sevdiğimiz fırın tepsisine dizip denetimli nir formda evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Afiyet olsuun.

Yaprak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Pop Kek
Kahvaltılık Börek
Muhammara (Kahvaltılık Acuka)
Doyurucu Kahvaltılık
Terbiyeli Kereviz (Sebze) Çorbası
Diyet Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |