Tuzlu Kurabiye ( Bayatlamayan Enfes Lezzet)
Tuzlu Kurabiye ( Bayatlamayan Enfes Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram oda ısısında margarin yahut tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri (azaltılıp çoğaltılabilir )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket 15 gram kabartma tozu
- 5 -6 su bardağı ortası un
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 2 su bardağına yakın susam
Tuzlu Kurabiye ( Bayatlamayan Enfes Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabınızın içine oda ısısındaki margarini ben teremyağı kullandım, pudra şekerini ,sıvı yağ ,yumurtaları ,sirkeyi ,tuzu ve unu ek ediniz ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Pekmezi ve suyu karıştırıp kenara alınız.
- Sonra yağlı kağıt ortasında açınız yağlı kağıdı büyüklüğünde açiniz ve çubuk halinde kesip evvel pekmezli suya sonra susama bulayıp yağılı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye diziniz.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
Not: daha az yapmak isteyen yari ölçü yapabilir. Pişirme müddeti fırından fırına değişir. Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.
Tuzlu Kurabiye ( Bayatlamayan Enfes Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















