Tuzlu Kurabiye ( Bayatlamayan Enfes Lezzet)

Tuzlu Kurabiye ( Bayatlamayan Enfes Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram oda ısısında margarin yahut tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (azaltılıp çoğaltılabilir )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket 15 gram kabartma tozu
  • 5 -6 su bardağı ortası un

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 2 su bardağına yakın susam

Tuzlu Kurabiye ( Bayatlamayan Enfes Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabınızın içine oda ısısındaki margarini ben teremyağı kullandım, pudra şekerini ,sıvı yağ ,yumurtaları ,sirkeyi ,tuzu ve unu ek ediniz ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  2. Pekmezi ve suyu karıştırıp kenara alınız.
  3. Sonra yağlı kağıt ortasında açınız yağlı kağıdı büyüklüğünde açiniz ve çubuk halinde kesip evvel pekmezli suya sonra susama bulayıp yağılı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye diziniz.
  4. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.

Not: daha az yapmak isteyen yari ölçü yapabilir. Pişirme müddeti fırından fırına değişir. Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.

Tuzlu Kurabiye ( Bayatlamayan Enfes Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Çikolatalı Yaş Pasta (Büyük Borcamda)
Kremalı Salçalı Makarna
Spoonful
Coleslaw Salatası
Bağımlısı Olacağınız Tırtıl Poğaçam
Fırında Yağsız Kabak Mücver
Hdabla | © 2025 |