Orman Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı

Orman Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Sütlü irmik tatlısı için;

  • 1 lt süt
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 250 gram donmuş orman meyvesi (böğürtlen-çilek-framboğaz biçiminde karışık olanı kullandım)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı su(nişastayı açmak için)

Orman Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker ve irmiği tencereye alalım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  2. Kıvamı yoğunlaşınca altını kısıp tereyağ ve vanilyayı ekleyelim ve tel çırpıcı ile yeterlice karıştıralım.
  3. Sütlü irmik tatlısını kare büyük uzunluk borcama döküp sosu hazırlamaya geçelim.
  4. Sos için küçük bir tencereye nişasta hariç tüm gereçleri koyalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  5. Kaynamaya başlayınca bir çay bardağı olağan soğuk su ile nişastayı karıştırarak açalım ve kaynayan sosa ekleyelim.
  6. Rengi şeffafımsı olana kadar bir 5-6 dk daha karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  7. Ben meyveleri çatalla hafif ezdim yerken dişe gelsin diye lakin siz daha pürüzsüz olsun isterseniz blendırdan geçirebilirsiniz.
  8. Sosu ocaktan aldıktan sonra birinci sıcağı çıkınca sütlü irmik tatlısının üzerine dökelim.
  9. Oda sıcaklığına geldiğinde buz dolabında bir gece bekletelim ve afiyet olsun 💕🤌.

Orman Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi
Kabuk Soyma Derdi Yok!en Pratik Haliyle Kışlık Domates Sosu
Mercimekli Tarhana Çorbası
Çikolatalı Kurabiye
Mısır Gevrekli Kurabiye
Yumuşacık Pamuk Gibi Haşhaşlı Çörek Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |