Orman Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı
Orman Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Sütlü irmik tatlısı için;
- 1 lt süt
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 10 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 250 gram donmuş orman meyvesi (böğürtlen-çilek-framboğaz biçiminde karışık olanı kullandım)
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı su(nişastayı açmak için)
Orman Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ve irmiği tencereye alalım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kıvamı yoğunlaşınca altını kısıp tereyağ ve vanilyayı ekleyelim ve tel çırpıcı ile yeterlice karıştıralım.
- Sütlü irmik tatlısını kare büyük uzunluk borcama döküp sosu hazırlamaya geçelim.
- Sos için küçük bir tencereye nişasta hariç tüm gereçleri koyalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca bir çay bardağı olağan soğuk su ile nişastayı karıştırarak açalım ve kaynayan sosa ekleyelim.
- Rengi şeffafımsı olana kadar bir 5-6 dk daha karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Ben meyveleri çatalla hafif ezdim yerken dişe gelsin diye lakin siz daha pürüzsüz olsun isterseniz blendırdan geçirebilirsiniz.
- Sosu ocaktan aldıktan sonra birinci sıcağı çıkınca sütlü irmik tatlısının üzerine dökelim.
- Oda sıcaklığına geldiğinde buz dolabında bir gece bekletelim ve afiyet olsun 💕🤌.
Orman Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








