Aşure (Garantili Tam Ölçülü)

Aşure (Garantili Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı fasulye ( ıslatılmamış haliyle)
  • 1 su bardağı nohut ( ıslatılmamış haliyle)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı kuru üzüm
  • 1.5 su bardağı kayısı
  • 1 su bardağı incir
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı kabuğu soyulmuş çiğ badem
  • 2-3 adet çubuk tarçın
  • 10-15 adet karanfil
  • 2 adet elma
  • 5 su bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Kaynar su

Aşure (Garantili Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdaylar akşamdan 3-5 su berraklaşana kadar yıkanır.
  2. Üzerine geçecek kadar su eklenerek bırakılır.
  3. Nohut ve fasulye başka kaplarda soğuk su ile ıslanır.
  4. Sabah buğday suyu süzülerek tencereye alınır.
  5. Üzerine yaklaşık 2 litre kaynar su eklenerek pişirmeye başlanır.
  6. Beyazlayıp şişince üzerinde en az iki parmak su olacak biçimde iken ağzı kapatılır.
  7. Yoğurt üzere sarılarak demlenmeye bırakılır. ( en az1 saat) nohut ve fasulye başka farklı haşlanarak hazır edilir.
  8. Dinlenen buğdaylar açıp karıştırılır.
  9. Suyu azalmışsa su eklenerek ocağa alınır.
  10. Pirinçler eklenir.
  11. Çubuk tarçın atılır.
  12. Nohut ve fasulye eklenir.
  13. Sıcak sudan geçirilmiş kuru üzümler de eklenip karıştırılarak pişirmeye başlanır.
  14. Üzümler şişmeye başlayınca doğranmış kayısılar ve kuş üzümü eklenir.
  15. Yumuşayınca elmalar eklenir.
  16. Bu esnada yanınızda daima kaynar su bulunmalı azar azar gereksinim gereksinime nazaran eklenmelidir.
  17. Demlenmiş karanfilin suyu ve portakal kabukları eklenir.
  18. Dolmalık fıstık ve şeker eklenerek karıştırılır.
  19. İhtiyaç duyarsanız şekere ilave yapabilirsiniz.
  20. Kaynar suda bekletilerek kabuğu soyulmuş çiğ bademler eklenir.
  21. Son olarak yeniden sıcak suda yıkanmış küp doğranmış incirler eklenir. !!!
  22. İncirlerin son basamakta eklenmesi aşurenin rengi için çok değerli.
  23. Erken eklerseniz kaynattıkça aşurenizi karartır.
  24. Ben kuru yemişleri üzerinde çıtır sevdiğim için servis esnasında ekliyorum. Siz son etapta ekleyebilirsiniz.
  25. Aşure son defa karıştırılır hafif sulu kıvamda olacak formda demlenmeye bırakılır.
  26. En az yarım saat bekleyen aşure tam kıvamını bulur ve ağırlaşır.

Afiyet şifa olsun üzerine ceviz, fındık,nar, hindistan cevizi.

Aşure (Garantili Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Cips
Orman Meyveli Trileçe
Limonlu Kek
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Enfes Ağlayan Pasta
Doyurucu Bebek Maması
Hdabla | © 2025 |