Labneli Pancarlı Kinoalı Meze

Labneli Pancarlı Kinoalı Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kinoa
  • 2 çay bardağı su
  • 1 paket labne peyniri ( 200ml )
  • 3 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet ince rendelenmiş kırmızı pancar
  • Tuz

Üzeri için materyaller;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • Bir kaç kısım maydanoz yaprakları

Labneli Pancarlı Kinoalı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kinoayı, yeterlice sudan geçirip,yıkayın akabinde,süzgeç yardımıyla süzün.
  2. Tencerenin içine kinoayı, suyu ek ederek, birlikte evvel orta ateşte,ardından kaynamaya başladıktan sonra ,kısık ateşte kinoayı pişirin.
  3. Ayrı bir karıştırma kasenin içene labne peyniri, soğuduktan sonra kinoyı, süzme yoğurdu, tuzu, tahini,pancarı, düzgünce ezilmiş sarımsak, ek ederek, tüm meze harcını birlikte karıştırın. Akabinde, servis tabağına bırakın.
  4. Ayrı bir tavaya zeytinyağını, kuş üzümünü, toz kırmızı biberi, iri çekilmiş ceviz içini orta ateşte,hafifçe karıştırarak kavurun.
  5. Son olarak tavada hazırlanan üst gereçleri, servis tabağın, üzerine gezdirip, maydanoz yaprakları ile birlikte, süsleyin. Afiyet olsun 🙏🌼.

Labneli Pancarlı Kinoalı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Omlet
Borcam Böreği
Fıstıklı Çikolatalı Buzluk Kurabiyesi (Videolu)
Fırında Izgara Kanat
Karışık Meyve Kompostosu
Pratik Çıtır Yufka Börek
Hdabla | © 2025 |