Tavuklu Bulgur Pilavı

Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet acı yeşil biber ( acı şart)
  • 1 kapya biber
  • 1 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1,5-2 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1 adet haşlanmış tavuk budu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1-2 yemek kaşığı zeyinyağ

Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil biber ve kapya biberi ince ince doğrayın yapacağınız ufak bir tencerede kavurun.
  2. Tel şehriyeyi ekleyin kavurun.Bulgur ekleyin.
  3. Sıcak suyu ekleyin. Ve içine haşlanmış tavuğu didin( derisini atın eklemeyin).
  4. Tuzunu ek edin karıştırın suyunu çekince altını kapatıp dinlendirin.
  5. Yanında bir kase yoğurt yahut cacık nefis oluyor yerken karabiber serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemikli Dana Etiyle Yaprak Sarma
İç Yağlı Karalahana (Pancar) Çorbası
Açma Poğaça Tarifi (Videolu)
Kolay Havuç Tarator Tarifi (Hafif Lezzetli Bir Meze)
Mini Pizzalar
Mangal Tadında Fırında Tavuk Kanat
Hdabla | © 2025 |