Tavuklu Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet acı yeşil biber ( acı şart)
- 1 kapya biber
- 1 yemek kaşığı tel şehriye
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1,5-2 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- 1 adet haşlanmış tavuk budu
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1-2 yemek kaşığı zeyinyağ
Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşil biber ve kapya biberi ince ince doğrayın yapacağınız ufak bir tencerede kavurun.
- Tel şehriyeyi ekleyin kavurun.Bulgur ekleyin.
- Sıcak suyu ekleyin. Ve içine haşlanmış tavuğu didin( derisini atın eklemeyin).
- Tuzunu ek edin karıştırın suyunu çekince altını kapatıp dinlendirin.
- Yanında bir kase yoğurt yahut cacık nefis oluyor yerken karabiber serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









