Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması

Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet kabak çiçeği

İçi için:

  • 3 tatlı kaşığı labne
  • 100 gram beyaz peynir rendesi
  • 5-6 kısım maydanoz
  • 5-6 kısım dereotu
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

  • Zeytinyağ

Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak çiçeklerinin içindeki çiçekler temizlenir.
  2. İçi için peynirler, pulbiber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu konulup karıştırılır.
  3. Kabak çiçekleri harçla doldurulur.
  4. Un, yumurta ve karabiber karıştırılır. Kabak çiçekleri bu harca bulanır.
  5. Az zeytinyağda gerili önlü kızartılır.

Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltı
Kadife Tatlısı
Nefis İrmik Topları
San Sebastian (Damakta Kalan Lezzet)
Mantarlı Menemen
Fırında Patatesli Karnabaharlı Türlü
Hdabla | © 2025 |