Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması
Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet kabak çiçeği
İçi için:
- 3 tatlı kaşığı labne
- 100 gram beyaz peynir rendesi
- 5-6 kısım maydanoz
- 5-6 kısım dereotu
- 1 çay kaşığı pulbiber
Üzeri için:
- 2 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı un
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
- Zeytinyağ
Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak çiçeklerinin içindeki çiçekler temizlenir.
- İçi için peynirler, pulbiber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu konulup karıştırılır.
- Kabak çiçekleri harçla doldurulur.
- Un, yumurta ve karabiber karıştırılır. Kabak çiçekleri bu harca bulanır.
- Az zeytinyağda gerili önlü kızartılır.
Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







