Lokum Gibi Et Kavurma

Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram kuşbaşı dana sote
  • Kaynar su (1,5-2 su bardağı ya da 7/8 kepçe)

Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buzdolabından çıkardığınız eti kesinlikle 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Soğuk et tavaya girince sertleşir.
  2. Yayvan ve kalın tabanlı bir tava yahut döküm tava kullanın. Tavayı boş halde düzgünce ısıtın.
  3. Çok az sıvı yağ ekleyin (zeytinyağı yahut tereyağı karışımı da hoş olur). Yağ ısınınca eti ekleyin.
  4. Etleri karıştırmadan mühürleyin:Etleri tavaya yayarak bırakın, karıştırmadan evvel renk değişene ve altı mühürlenene kadar bekleyin.
  5. Bu etapta et sulanmaz, dışı hafif kahverengi kabuk meblağ.
  6. Mühürlenen etlerin üzerine azar azar sıcak su ekleyin. Her suyu çektiğinde bir kepçe daha sıcak su verin. Bu biçimde yavaş yavaş pişirin.
  7. Sabırlı olursanız et çok daha yumuşak ve sulu olur.
  8. Tuzu başta eklerseniz et sertleşir. O yüzden pişmeye yakın tuzunu, isteğe nazaran karabiber, kekik üzere baharatlarını ekleyin.
  9. Ocaktan aldıktan sonra kapağı kapalı biçimde 5-10 dakika dinlendirin.
  10. Et kendi suyunu içine çeker, lokum üzere olur.
  11. Servis esnasında pirinç pilavı üzerine yerleştirebilirsiniz.

Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Börek Tarifi
Kış Keki
Büyük Tepside Limonlu Revani
El Açması Patatesli Börek
Reyhan Şerbeti
Çikolatalı Poğaça (Çocuklar Buna Bayılıyor)
Hdabla | © 2025 |