Mantarlı Bulgur Pilavı
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 1 kase pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Bir tutam maydanoz
- Bulgurun pişme derecesine nazaran su
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarlı soyup iri iri doğruyalım.
- Tavaya yağları ve mantarlı ekleyelim.
- Mantar suyunu salıp çekince biraz kavurup bulguru ekliyeyim.
- Bulgurla birlikte kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekince maydanozu doğrayıp ekleyelim altını kapatıp demlemeye bırakalım.
- Demlendikten sonra yemeye hazır. Afiyet olsun.
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






