Mantarlı Bulgur Pilavı

Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 kase pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Bir tutam maydanoz
  • Bulgurun pişme derecesine nazaran su

Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarlı soyup iri iri doğruyalım.
  2. Tavaya yağları ve mantarlı ekleyelim.
  3. Mantar suyunu salıp çekince biraz kavurup bulguru ekliyeyim.
  4. Bulgurla birlikte kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
  5. Suyunu çekince maydanozu doğrayıp ekleyelim altını kapatıp demlemeye bırakalım.
  6. Demlendikten sonra yemeye hazır. Afiyet olsun.

Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Pudra Şekerli Un Helvası
Prasalı Yumurta (Lezzetli Enfes Omlet)
Pratik Milföy Gözleme
Meyveli Yoğurt (Ara Öğün)
Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması
Mayasız Bayatlamayan Poğaça
Hdabla | © 2025 |