Pizza Poğaça
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt ( 200 ml bardak ile)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml bardak ile)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek
- 1 paket kuru maya
- 3-4 su bardağı un
Üzerine için;
- 1 küçük kase kaşar peyniri
- Küçük kesilmiş domates
- Biber
- Sucuk
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt ,şeker ve maya yoğurma kabına alıp karıştırın 2-3 dakika bekletin.
- Üzerine yumurta akı ,sıvı yağ ve tuz ek edip güzelce karıştırın, unu yavaş yavaş ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin .
- Üzerini örtüp oda ısısında en az 40 dakika mayalandırın.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp rulo yapıp eşit bezeler yapıp fırın kağıdı tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Üzerini örtüp 15 dakika tepside mayalandırın.
- Daha sonra bir çay bardağının tabanı ile bezelerin üzerine bastırarak çukurlar yapın kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün.
- Çukurların içine evvel rendelenmiş kaşar peyniri,domates ,biber ve sucuk ekleyip evvelce ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin afiyet olsun 😋.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















