Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt ( 200 ml bardak ile)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml bardak ile)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek
  • 1 paket kuru maya
  • 3-4 su bardağı un

Üzerine için;

  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • Küçük kesilmiş domates
  • Biber
  • Sucuk

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt ,şeker ve maya yoğurma kabına alıp karıştırın 2-3 dakika bekletin.
  2. Üzerine yumurta akı ,sıvı yağ ve tuz ek edip güzelce karıştırın, unu yavaş yavaş ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin .
  3. Üzerini örtüp oda ısısında en az 40 dakika mayalandırın.
  4. Mayalanan hamuru tezgaha alıp rulo yapıp eşit bezeler yapıp fırın kağıdı tepsiye aralıklı olarak dizin.
  5. Üzerini örtüp 15 dakika tepside mayalandırın.
  6. Daha sonra bir çay bardağının tabanı ile bezelerin üzerine bastırarak çukurlar yapın kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün.
  7. Çukurların içine evvel rendelenmiş kaşar peyniri,domates ,biber ve sucuk ekleyip evvelce ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin afiyet olsun 😋.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça Tarifi (Videolu)
Pudingli Kek
Kol Böreği (Hazır Yufkadan)
Orman Kebabı
Soya Soslu, Ballı Et Bonfile Sosu
Zeytinyağlı Enginar
Hdabla | © 2025 |