Anne Poğaçası
Anne Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- 2 paket hamur kabartma tozu
İçi için;
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Çörek otu
Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımızın içerisine birinci evvel oda ısındaki margarinimizi alıyoruz.
- Ardından öteki bütün materyalleri de kasenin içerisine alıp burada yalnızca yumurtanın akı ekliyoruz .
- Hamurumuzun içerisine sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz .
- Daha sonra yoğurmaya başlıyoruz, azar azar un ekliyoruz, ortalama beş su bardağı kadar su alacaktır çok sert olmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekiyor.
- Cevizden biraz büyük bezeler kopararak elimizde açıyoruz daha sonra içerisine peynir ve maydanozlu harcından ekleyerek kapatıyoruz .
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine çok sıkı olmadan yerleştiriyoruz .
- Ayırdığımız yumurta sarısını da üzerine sürerek en son olarak çörek otunu da ekleyerek 180° fırında ortalama 30 -35 dakika kadar pişiriyoruz ,yumuşacık mükemmel bir poğaça oluyor katiyen denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.
Anne Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











