Anne Poğaçası

Anne Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • 2 paket hamur kabartma tozu

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Çörek otu

Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımızın içerisine birinci evvel oda ısındaki margarinimizi alıyoruz.
  2. Ardından öteki bütün materyalleri de kasenin içerisine alıp burada yalnızca yumurtanın akı ekliyoruz .
  3. Hamurumuzun içerisine sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz .
  4. Daha sonra yoğurmaya başlıyoruz, azar azar un ekliyoruz, ortalama beş su bardağı kadar su alacaktır çok sert olmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekiyor.
  5. Cevizden biraz büyük bezeler kopararak elimizde açıyoruz daha sonra içerisine peynir ve maydanozlu harcından ekleyerek kapatıyoruz .
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine çok sıkı olmadan yerleştiriyoruz .
  7. Ayırdığımız yumurta sarısını da üzerine sürerek en son olarak çörek otunu da ekleyerek 180° fırında ortalama 30 -35 dakika kadar pişiriyoruz ,yumuşacık mükemmel bir poğaça oluyor katiyen denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.

Anne Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Büyük Tepside Limonlu Revani
Doyurucu Taco Bowl
Milföy Midye Börek
Fit Bowl (Ferah Ve Hafif Kahvaltı)
+6 Ay Muzlu Pankek
Düdüklü Tencerede Barbunya
Hdabla | © 2025 |