Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı +3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2’5 su bardağı+2 yemek kaşığı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limon suyu
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilin

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba yumurtalarımızı ve tozşekerimizi alarak beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Üzerine süt ,sıvı yağ ,un, kabarma tozu, vanilin, 1 limonun suyunu ve 1 limon kabuğu rendesini ekliyoruz.
  3. Tekrar çırpıp yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
  4. 180 derece fırında pişiriyoruz.
  5. Kürdan ile denetim sağlayabilirsiniz.
  6. İlk sıcağı çıktıktan sonra kek kalıbını aykırı çevirip kekimizi çıkarıyoruz.
  7. Kekimiz servise hazır afiyetler olsun🤗.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı)
Mini Pide
Peynirli Kek
Pembe Limonata
Çikolatalı Yer Mantarları (Videolu)
Köz Biberli Kahvaltılık Sos
Hdabla | © 2025 |