Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 2 bardak tavuk suyu (soğuk)
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sadeyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağ ve sadeyağı bir tencerede şehriyeyle buluşturalım, kahverengiye dönünce üzerinde bulguru ekleyelim.
  2. Bulgur ve şehriyeyi de biraz yağda çevirelim, pilavın baharatını ekleyelim.
  3. Tavuk suyunu soğuk olarak ekleyip karıştıralım. Kaynayınca altını kısalım.
  4. Suyunu çekince servise alalım ve sıhhatle tüketelim.

Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Ayva Tatlısı
Revani
Rengarenk Kış Salatası
Kahve Yanı Kurabiye
Fındıklı Kurabiye (Unsuz Ve Yağsız)
El Açması Börek
Hdabla | © 2025 |