Mantı Tarifi

Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için gerekli gereçler;

  • 3 su bardağı un
  • Su
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

İçi için gerekli gereçler;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Üzeri için gerekli gereçler;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • Nane (üzerini süslemek için)

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantı için öncelikle hamurumuzu yoğurarak işe başlıyoruz derin bir kabın içine unumuzu alıp ortasını çukur açıp tuz ve yumurtamızı ekleyip denetimli bir formda suyumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz, orta sert bir hamur olucak halde yoğuruyoruz ve 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Hamurumuz dinlenirken mantının kıymalı iç harcını hazırlamaya başlaya biliriz.
  3. Kıymamızı derin bir kabın içine alıp baharatlarını ekliyoruz, başka bir kapta soğanımızı rendeleyip suyunu sıkıyoruz kullanmıyoruz ve rendelediğimiz soğanı kıymamıza ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  4. Dinlenen hamurumuzu oklava yardımı ile 1 cm kalınlığında açıyoruz ve küçük kareler elde edicek biçimde kesiyoruz .
  5. Kestiğimiz hamurların ortasına hazırladığımız kıymalı harçtan koyup hamuru kenarlarından kapatarak mantı halini veriyoruz.
  6. Bütün hamurlara birebir süreci yapıyoruz.
  7. Şekil verdigimiz mantıları hali bozulmaması için unladığımız tepsimizin içerisine alıyoruz isterseniz bu evrede tepsiyle derin dondurucuya atıp dondurup çıkartıp poşetleye bilirsiniz. Ben dolaba koyacagım vakit bu biçimde yapıyorum.
  8. Hazırladığımız mantıları pişirmek için suyumuzu kaynatıyoruz ve mantıları bol tuzlu suda haşlıyoruz, haşlanan mantıları süzüp üzerine sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurdunu ve salça sosunu hazırlıyoruz.
  9. Salça sosunun hazırlanışı bir sos kalıbının içerisine sıvı yağ, tereyağ, salçamızı koyuyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  10. Üzerine yarım çay bardağı kadar su ek edip salçanızın kıvamını aça bilirsiniz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Salatası ( Hardallı )
Minik Minik Tek Atıştırmalık Kurabiye
Bursa Tahanlısı
Yulaf Lapası
Sufle
Dereotlu Labneli Poğaça
Hdabla | © 2025 |