Antep Fıstıklı Kuruvasan

Antep Fıstıklı Kuruvasan Tanımı İçin Malzemeler

Kuruvasan için:

  • 500 gram un
  • 50 gram şeker
  • 20 gram taze maya
  • 10 gram tuz
  • 250 gram tereyağı
  • 310-320 ml su (tercihe nazaran oda sıcaklığında yahut soğuk)

Fıstık kreması için :

  • 250 gram antep fıstık
  • 50 gram badem
  • 200 gram beyaz çikolata kaplaması

Antep Fıstıklı Kuruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuruvasan için : mayayı suya kırın ve büsbütün eriyene kadar karıştırın.
  2. Unu şeker ve tuzla karıştırın, akabinde maya-su karışımını ekleyin.
  3. İyice karıştırın ve son olarak ellerinizle ekmek üzere yoğurun.
  4. Hamuru bir kaseye koyun, biraz un serpin, nemli bir bezle örtün ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
  5. Büyük bir pişirme kağıdının üzerine 250 gram tereyağı koyun.
  6. Tereyağının etrafına fırın kağıdını katlayarak kare hali verin.
  7. Şimdi, oklavayı yavaşça üzerine vurun ve tereyağı eşit halde kare formuna dağılana kadar açın. Akabinde, tereyağını 20 dakika buzdolabında bekletin ve hamurla birebir anda çıkarın.
  8. Tereyağı ve hamuru buzdolabından çıkarın.
  9. Hamuru unlanmış bir çalışma yüzeyine koyun ve uzun bir kareye açın.
  10. Tereyağını dikdörtgenin üst yarısına koyun. (hamur, tereyağının iki katı yüksekliğinde olmalı!).
  11. Ardından, bir ekmek fırça yahut gibisi bir şey kullanarak hamurdan kalan unu alın. Lütfen burada bir bez kullanmayın, zira kâfi unu almayacaktır! akabinde alt yarısını tereyağının üzerine katlayın.
  12. Şimdi hamuru çeyrek cins çevirin ve daha evvel olduğu üzere oklava ile düzleştirin.
  13. Şimdi birinci “tur” başlıyor, 1 numaralı katlama. Hamuru bir harf üzere ikiye katlayın. Üst üçte birini ortaya, akabinde alt üçte birini de ortaya katlayın.
  14. Hamuru pişirme kağıdına sarın ve 30 ila 40 dakika buzdolabına koyun (veya işleri hızlandırmak istiyorsanız dondurun).
  15. Buzdolabından hamuru dikey olarak yerleştirin ve tekrar yayın. Her cinste hamuru çeyrek cins döndürdüğünüzden emin olun.
  16. Şimdi ikinci tıp başlıyor: hamuru uzunlamasına açın ve kalan unu fırçalayın.
  17. Üst üçte birini tekrar ortaya katlayın. Ortadaki kalan unu fırçalayın ve akabinde alt üçte birini ortaya katlayın.
  18. İkinci tıp tamamlandı. Hamuru tekrar pişirme kağıdına sarın ve 30 ila 45 dakika daha buzdolabına koyun.
  19. Üçüncü çeşit da başkaları üzere yapılır: çeyrek cins çevirin, uzunlamasına açın, unu fırçalayın ve katlayın. Sonra 30 ila 45 dakika buzdolabına geri koyun.
  20. Şimdi son, dördüncü cins çevirin: çeyrek cins çevirin, uzunlamasına açın, unu fırçalayın ve katlayın. İsterseniz 6 tıp daha ekleyebilirsiniz, fakat hamur açıldıkça giderek daha da sertleşecektir.
  21. Hamuru son kere açın ve kruvasanları kesin. Neredeyse küçük eyfel kuleleri üzere görünüyorlar! bu noktalarda kruvasanlara fıstık kreması eklenecek!.
  22. Kruvasanları bir ortaya getirin, pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne nemli bir bez koyun ve en az 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  23. Kruvasanları 1 yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı süt karışımıyla fırçalayın.
  24. Kruvasanları evvelden ısıtılmış fırına koyun ve 190°c’de 25 dakika pişirin.
  25. Antep fıstık kreması için: antep fıstığı ve bademleri bir mutfak robotuyla doğrayın. 200 gram eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyin ve mutfak robotunda 10-15 dakika karıştırın. Karışımın oluşması biraz vakit alabilir.

Antep Fıstıklı Kuruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ertesi Günü Tüketebileceğiniz Pancar Turşusu Çok Pratik
Tuzlu Kurabiye
Fırında Pratik Somon Tarifi
Kuru Soğan Salatası
Tart Kalıbında Portakal Soslu Muhallebili Kek
Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |